Наръчник за оцеляване в живота / Беър Грилс

Беър Грилс, автор на бестселъра “Кал, пот и сълзи” и майстор на оцеляването в дивата природа, сега ни показва как да оцелеем и в екстремните ситуации, които ежедневието ни предлага.

Как да постигнем целите си, да преодолеем трудностите и да затвърдим характера си?

След феноменалния успех на автобиографията „Кал, пот и сълзи“ и „Оцеляване в дивата природа: най-добрият наръчник за живот в пустошта“, това е трета книга на Беър Грилс, която излиза на български език. Този път обаче е време за оцеляване не само в амазонската, но и в градската джунгла.

Ако има човек, който знае как да постъпи във всяка екстремна ситуация, това е именно Грилс. Дали сам под изгарящото слънце на Сахара, опасно близо до кратера на действащ вулкан,или насаме с дивата природа, Беър Грилс знае какво да прави. След десетките успешни епизоди на „Оцеляване на предела” и множеството опасности, които е преодолял, сега авантюристът за първи път споделя житейските уроци, които е научил по възможно най-трудния начин сред едни от най-суровите места на земята– да сграбчваш възможността при всеки удобен случай, да се изправяш пред опасността лице в лице и да се доверяваш на инстинктите си. Грилс ни разказва историите, които го вдъхновяват в личен и професионален план. Споделя ни собствените си житейски повели, към които се придържа твърдо. И ни учи:

– Как да продължим напред, когато всички обстоятелства са срещу нас?

– Как да вдъхновим екипа си да ни следва въпреки очевидните опасности?

– Кои са най-важните умения, които трябва да добием, за да развием докрай потенциала си?

– Кои са трите ключови качества, които винаги ще са ни от полза?

– Какво се крие зад израза „Пътувай до Ню Орлиънс… всеки ден” и защо точно до тази дестинация?

Грилс са колкото интересни, толкова и полезни. Учат ни, че всички ние сме способни да живеем по-смело, отколкото си мислим и междувременно да се забавляваме.

 Време е за вашето собствено велико приключение!

07 December 2018