„Завещаване на деформациите”

Съвместно с издателя си Иван Богданов шуменският поет Тони Теллалов представи в библиотеката седмата си стихосбирка „Завещаване на деформациите”.

Акценти в коментарите за поетичната книга бяха екзистенциалната актуалност като обединяващ текстовете й мотив и тъгата като доминиращо настроение на лирическия човек в нея – тъга от самотата, от липсата на свобода, от ненамирането на смисъл; тъга от износването на чувствата и деградирането на любовта; тъга от деформациите и в емоционалния свят на човека, и в действителността на неговото битие; тъга от осъмняването в нормалността на действителността, в която всички живеем.

Тони Теллалов е завършил „Социална педагогика” в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” и е с докторска степен по специалността. Автор е и на стихосбирките „Махмурлуци”, „Нощем срутени гари”, „Тук, през девет планини”, „Пролетно чистене”, „Аритмия във три октави”, „Междинни гари” и е редактор и съставител на редица поетични книги, литературни сборници и алманаси. Носител е на първа награда за поезия и първа награда за проза от Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев” в Шумен и на Наградата на Община Шумен за литература. Отличен е и с първа награда в Националния конкурс за sms поезия, както и с първа и втора награда в конкурса за кратка проза, организиран от ErunsMagazine & LiterNet.

04 October 2018