Изгубеният град / Дъглас Престън

Петстотингодишна легенда. Древно проклятие. Пътешествие в сърцето на най-непроходимата джунгла в света.

В дебрите на Хондурас се намира районът Москития – едно от последните неизследвани кътчета на земята. Наречен в ранните карти Порта към Ада, той е сред най-опасните на планетата и от години спъва опитите за проучване на място. От времето на Ернан Кортес съществува легенда за “изгубен град” с огромни богатства, скрит някъде в сърцето на Хондурас. Наричат го Белия град или Изгубения град на бога маймуна. През 1940 г. американски журналист твърди, че го е открил и има доказателства, но така и не ги представя.

Световноизвестният автор на трилъри Дъглас Престън се присъединява към група учени в експедиция по следите на изгубения град. В непристъпна долина, оградена от стръмни планини, се разкрива ясен образ на простиращ се метрополис – доказателство не само за незнаен град, но и за загадъчна, изгубена цивилизация. Престън и екипът изследователи се впускат в тази сурова и опасна джунгла, за да документират откритието. Налага им се да се борят с проливни дъждове, тресавища, непознати болести, насекоми, ягуари и смъртоносни змии.

“Изгубеният град” е динамичен свидетелски разказ за едно от най-великите открития на двадесет и първи век. Наситен с интересна археологическа информация и колоритни истории за предизвикателствата, с които екипът се сблъсква, необикновеният разказ на Престън е дори по-интригуващ от трилърите му.

10 September 2018