Антоний Димов представи петата си книга „Дивергенции”

„От 5 години не бях издавал нищо и бях насъбрал доста текстове, което ме накара да помисля върху това продължавам ли да бъда поет. С тази книга се опитвам да дам отговор за себе си, а иначе това е най-социалната, най-обществената и политическа, в извънпартийния смисъл, книга, която съм правил” – каза Антоний Димов при представянето в библиотеката на поетичната си книга „Дивергенции”.

 „Дивергенции” като постмодернистична игра на мисълта, която разколебава митологизирани представи и препраща към начина, по който се раздалечаваме чрез действие и бездействие; към явления в живота на съвременния човек като апатията, липсата на толерантност, умирането на човещината, превръщането на човека от социално животно в хищник – така разчетоха изданието Иван Карадочев и Тони Теллалов, които бяха сред представилите стихосбирката.

Антоний Димов е журналист в Радио Шумен, а „Дивергенции” е петата му книга след стихосбирките „Съвсем”, „Вестибулария” и „Е_липса” и  прозаическата му книга „Наръчник за творческо писане”.

Видео коментари от литературни автори и научни работници за премиерата на книгата “Дивергенции”.

01 February 2018