Филмова програма със заглавия, режисирани от проф. Анри Кулев

13 ноември, понеделник, 17.30 ч.

„Г-жа Динозавър” /75 минути/

Игрален филм на режисьора Анри Кулев по сценарий на Рада Москова и музика на Любомир Денев; оператор: Светлана Ганева; в ролите: Мария Каварджикова, Стефка Янорова, Иван Радоев, Любомир Чакалов, Мая Новоселска, София Каменарова, Мадлед Зубрек.

Филмът е носител на голямата награда „Златна амфора” на едноименния Балкански фестивал за филми и тв програми за деца и юноши.

 

14 ноември, вторник, 17.30 ч.

„Загадката „Веда Словена” /57 минути/

Документален филм на режисьора Анри Кулев по сценарий на Борис Христов и музика на Любомир Денев; оператор: Светлана Ганева; участват: Стоян Алексиев, Камен Донев, Емил Калев, Петя Силянова, Валентин Танев и др.

Филмът е за една от най-големите културни сензации в новата ни история – сборника с народни песниВеда Словена“, съставен от Димитър Веркович. Още с появата си книгата е обявена за мистификация, като последвалите я анкети и изследвания на десетки просветени умове от миналия век до днес не са успели да дадат убедителен отговор на въпросите, свързани с нея.

 

15 ноември, сряда, 17.00 ч.

„Врабците през октомври“ /117 минути/

Игрален филм на режисьора Анри Кулев по сценарий на Станислав Стратиев и музика на Любомир Денев; оператор: Светлана Ганева; в ролите: Цветан Алексиев, Наум Шопов, Иван Иванов, Валентин Ганев, Деян Донков, Малин Кръстев, Линда Русева, Стефка Яноровал

Лентата е отличена с Наградата на Съюза на българските филмови дейци – Варна 2006.

 

16 ноември, четвъртък, 13.00 ч.

„Пук” /75 минути/

Първият български пълнометражен анимационен филм от 30 години насам. Създаден е по любимата на поколения деца едноименна приказка на Валери Петров и с гласовете на любими български актьори, а музиката и песните на композитора Любомир Денев превръщат красивата приказка почти в мюзикъл. Режисьор и художник на филма е Анри Кулев.

 

17 ноември, петък, 15.30 ч.

„Душевно” /57 минути/

Документален филм на режисьора продуцент Анри Кулев по сценарий на поета Борис Христов; оператор: Светлана Ганева. Филмът разказва за сватбарския музикант Самир Куртов и срещата му с Иво Папазов – Ибряма.

13 November 2017