Среща с Михаил Самарский и „Дъга за приятел”

С представяне на единствената си засега преведена в България книга – „Дъга за приятел”, в библиотеката гостува Михаил Самарский – един от най-популярните млади писатели в Русия, чиито книги са преведени и се издават в САЩ и Виетнам, а към настоящия момент се подготвят преводи и в други страни.

Автора и неговата книга представиха Уляна Йорданова, превела „Дъга за приятел” от руски на български език, и Елвира Божилова – представител на Руския културно-информационен център и на Съюза на рускоезичните писатели.

Михаил Самарский е роден през 1996 г. Първата си книга – „На люлката между хълмовете”, написва едва на 12-годишна възраст през 2009 г. Следват книгите „Формула на доброто”, „Дъга за приятел”, „Островът на късмета”, „Любов, или Неизмислена история”, които най-голямото руско издателство „Ексмо” издава в две серии: „Приключенията на необикновеното куче” и „Михаил Самарский. Най-добрите книги за подрастващите”. По книгата „Дъга за приятел” в Русия е поставена пиесата „Аз съм куче”, като в момента се работи и върху екранизацията на произведението.

 

15 May 2017