Откриване на изложба

На 5 декември 2012, сряда, от 17:30 ч. в Регионална библиотека “Стилиян Чилингиров” – изложба “ПО ПЪТИЩАТА НА ЛЮБОВТА И СВЕТЛИНАТА” – Фотографски разказ за ЕЛ КАМИНО ДЕ САНТЯГО и ТИБЕТ на Валентина Димова, Диана Късметска и Владина Цекова с участието на Таня Ставрева.

Заедно с отриването на изложбата Владина Цекова ще разкаже за своето пътуване по един от най-древните поклоннически маршрути в Европа. През 2011 г. авторката предприема вълнуващо приключение по Ел Камино де Сантяго, за да осъществи своя мечта и да преживее страстите и чудесата на поклонничеството.

Ел Камино, Пътят до Сантяго де Компостела в Северна Испания вече 11 века привлича милиони поклонници, наричани пилигрими, които изминават дългия около 800 км път пеша, с велосипед, на кон или магаре. Изложбата представя спомени и свидетелства за срещите по Пътя – от 56-годишният японец Чиба до поляка Анджей, който изминава пътя за осми път, през чилиеца Хорхе до белгиецът Жан Пиер, посветил пътуването си на свой загинал в планината приятел и най-известния пилигрим на Камино – Марселиньо, изложбата “ПО ПЪТИЩАТА НА ЛЮБОВТА И СВЕТЛИНАТА” е своеобразен разказ за техните съдби и за това, което ги обединява в една задружна и необичайна общност.

Владина Цекова, известен фотомодел от 80-те години, преминава през различни професии и творчески поприща от учител, рекламен директор на телевизионно шоу, до основател на собствена продуцентска къща, a в момента работи в сферата на връзките с обществеността. Изложбата сега поставя акцент върху портретите, които Владина прави по време на близо едномесечното пътешествие на пилигрими от всички краища на света.

Заповядайте!

05 December 2012