Жената на прозореца

Ей Джей Фин

Ана Фокс не е излизала от къщата си повече от 11 месеца. Тя страда от агорафобия и прекарва дните си в пиене на вино, гледане на стари филми и спомени за по-добри времена. Докато шпионира живота на своите съседи, тя става свидетел на престъпление. Дали наистина е видяла това, което си мисли, че е видяла? Дали халюцинира заради алкохола и лекарствата, или нещо зловещо се случва съвсем близо до нея и тя е напълно безпомощна? Кое е истинско и кое – плод на нейното въображение? Докато Анна прави отчаяни опити да нареди разпиления пъзел, в който се е превърнало нейното съзнание, светът й се руши около нея и ужасът започва да прониква в последното й убежище – собствения й дом.

В този завладяващ диаболичен трилър, напомнящ за филмите на Хичкок, нищо не е такова, каквото изглежда.

“Жената на прозореца” дебютира на първо място в класацията за бестселъри на „Ню Йорк таймс“ и остана на тази позиция цели четири седмици. Само за три месеца романът на Ей Джей Фин беше отпечатан в общ тираж от над 1 милион копия в англоезичния свят, а правата за издаване са закупени в 40 страни.

“Фин е създал ноар за новото хилядолетие, изпълнен с пленителни герои, смайващи обрати, красива проза и една разказвачка, с която с удоволствие бих изпила бутилка вино. Или две.”

Джилиан Флин

22 November 2021