Нова услуга за нашите читатели

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” предлага на своите читатели възможността да заемат книги за дома и да ги връщат в удобен за тях момент, несъобразен с работното време на институцията. Услугата е възможна чрез монтираните на централния вход на библиотеката външни станции за заемане и връщане на литература.

Станцията за връщане на литература е клетка, в която читателят пуска на указаното място книгите, които връща на библиотеката, и в рамките на следващия работен ден те се отписват от читателския му картон.

Станцията за заемане на литература (библиомат) представлява програмируеми клетки, всяка с електронна ключалка с код. Желаещите да поръчат книги за заемане чрез библиомата трябва да направят заявката си с посочени автор и заглавие на имейла на библиотеката libshumen@abv.bg или на телефон 0879060070, след което ще получат sms съобщение с номер на клетка и код за достъп.  Освобождаването на клетката е в рамките на 24 часа. Библиоматът е с QR кодове за бърз достъп до имейла и телефона за заявка на литература.

Станциите за заемане и връщане на литература са под видеонаблюдение.

12 May 2021