Събудете великана в себе си / Антъни Робинс

Поемете незабавен контрол върху менталната, емоционалната, физическата и емоционалната си съдба.
Книгата е част от поредицата “Познай себе си” на издателство “Кибеа“.

След като тенисистът Андре Агаси прочита “Събуди великана в себе си” на Антъни Робинс, възкликва:

“Невероятното разбиране на Тони за света, хората и човешката природа го прави най-добрия треньор. Той знае какво е необходимо, за да накара хората да се откроят… и да спечелят!”

Естествено продължение на бестселъра “Неограничена власт“, в новото вдъхновение, което поднася на читателите, Робинс настойчиво пита:

“Отговаряте ли за живота си, или позволявате на някого или на нещо да държи юздите?”

И още по-настойчиво и убедено призовава:

  • Спрете да се движите като свободни електрони!
  • Поемете незабавен контрол върху своята психическа, емоционална, физическа и финансова съдба!
  • Събудете се и извадете уникалните си качества на светло!

Безспорният майстор, овладял магията на властта над ума и превърнал се в един от водещите в света експерти в науката за върховите постижения, Антъни Робинс за пореден път зарежда със заразителен ентусиазъм и страстно, красноречиво и умело ни повежда по пътя към необятните дълбини на човешките възможности.
Разбирането му за дремещия могъщ потенциал на необикновените вътрешни ресурси, заложени у всеки един от нас, извежда убеждението му за величие и неповторимост до наука за личните постижения.
Да! Можем да направим, да имаме, да постигнем и да създадем всичко, което поискаме!
И ни поднася наготово, стъпка по стъпка, най-ефективните стратегии и техники за овладяване на мислите, емоциите, тялото – живота ни, за да се превърнем във високоефективни хора. Преподава ни пространно, търпеливо и разбираемо фундаменталните уроци на самоусъвършенстването, които ще ни позволят да открием истинската си цел, да поемем кормилото на живота си и да впрегнем силите, оформящи съдбата ни.
Но най-ценното, което ни завещава Антъни Робинс със “Събуди великана в себе си” е издигането до върховни висоти на прозрението, че истинският успех се корени в култивирането на трайни ценности, отвеждащи до разбирането, състраданието и всеотдайността към ближния:

“Само онези, които познават силата на искрения и безкористен принос, могат да преживеят най-съкровената радост в живота: чувството на истинско удовлетворение.”

А един от класиците на съвременната българска литература Веселин Ханчев в стихотворението си “Посвещение” го е казал малко по-поетично:

“За да останеш, за да си потребен, за да те има и след теб дори…”

30 November 2020