Закриване на XIV Детска работилница за изкуство

Не толкова шумно и многолюдно, но празнично, с усмивки и настроение изпратихме още едно ползотворно и същевременно забавно лято в Шуменската библиотека.

Освен в празничната програма по закриването на четиринадесетата поред Детска работилница за изкуство, гостите на празника се включиха и в традиционния благотворителен базар с изделия от летните приложни ателиета, а със събраните 78 лв ще бъдат закупени нови детски книги.

В рамките на традиционната библиотечна лятна работилница близо 90 шуменчета твориха и се забавляваха в клубовете „Млад полицай” с ръководител инспектор Ирина Панова от Районно управление Полиция – Шумен, „Млад пожарникар” с ръководител ст. инспектор Людмил Лозанов от РДПБЗН – Шумен, „Чудният свят на кораловия риф” с ръководители акваристите Галя и Андон Герчеви, „Роботко” с ръководител Николай Лазаров и „Моят домашен любимец” с ръководител Стилиян Стоянов. Част от детското библиотечно лято бяха още клуб „Роден край” и ателието „Сръчни ръчички”, ръководени от Маргарита Друмева и Боряна Стефанова, както и ателиетата „Весел лесен декупаж” и „Мандали” с ръководител Пламена Стоянова и „Фотоателие” и „Фешън ателие”, ръководени от Биляна Васкова. Малчуганите изпратиха своето библиотечно лято, обогатени и с нови приятелства и с много откривателства за вълшебния свят на книгите и изкуството.

02 September 2020