Скривалище на сенки / Мария Грипе

Продължението на “Деца на сенки“.

Вече познавате непредвидимата Каролин от “Сянката над каменната пейка“, “… и белите сенки в гората” и “Деца на сенки”. Каролин, която не знаеше коя е, кой е баща ѝ, към какво се стреми. Каролин, която можеше да лъже най-безцеремонно, без да се интересува от чувствата на другите. Каролин, която намира своето поприще в театъра.
В настоящата, последна книга от “Тетралогията на сенките” – един от най-известните романи-мистерии в детско-юношеската литература – ще се запознаете с още един образ на вечно непознатата Каролин – Каролин Юхансон актрисата, такава, каквато ще се представи самата тя. В тази актриса съжителстват две души, две личности, които ту се допълват, ту враждуват помежду си. Решена да покори театралните сцени, от една страна, и вглъбена в личната си драма, от друга, Каролин остава глуха и сляпа за обожанието на младия Давид. Но непознат млад мъж упорито я следи и първата любов намира Каролин точно когато тя най-малко я търси…
Вълшебницата на словото Мария Грипе е едно от най-големите имена в съвременната литература за деца. Наред с множеството национални и международни награди тя е отличена и с медала “Х. Кр. Андерсен” – най-престижното отличие за детски автор в света.
Книгата е част от поредицата “Европейските разказвачи на XX – XXI век” на издателство “Емас“.

27 July 2020