Закриване на XIII Детска работилница за изкуство

С детско парти, с много усмивки и настроение и с вкусна торта изпратихме още едно ползотворно, но и забавно лято в Шуменската библиотека.

В рамките на празничната програма по закриването на тринадесетата поред Детска работилница за изкуство бяха представени три изложби – с фотографии на участниците във фотоателие „Аз обичам Шумен”, фотоизложба, представяща моменти от работата на децата в ателиетата и клубовете на лятната работилница, и изложба рисунки и пана на участниците в обявения в началото на лятото конкурс на Детски отдел „Как опазваме океаните и моретата”. Гостите на празника се включиха и в традиционния благотворителен базар с изделия от летните приложни ателиета, а със събраните 111 лв ще бъдат закупени нови детски книги за библиотеката.

В рамките на традиционната лятна работилница в библиотеката близо 200 шуменчета твориха и се забавляваха в клубовете „Светът на кораловия риф зад стъклото на аквариума” с ръководители акваристите Галя и Андон Герчеви, „Роботко” с ръководител Николай Лазаров, „Млад полицай” с ръководител инспектор Ирина Панова от Районно управление Полиция – Шумен и „Бонсай” с ръководител Радко Колев. Част от детското библиотечно лято бяха още клуб „Роден край” и ателие „Сръчни ръчички” с ръководители Маргарита Друмева и Боряна Стефанова, ателието „Весел лесен декупаж” с ръководител Пламена Стоянова, фотоателие „Аз обичам Шумен” и „Фешънателие”, ръководени от Биляна Васкова. През август малчуганите имаха възможност да участват и в ателие за усвояване на калиграфското изкуство, ръководено от чуждестранни студенти, гостуващи в Шумен по програма „Еразъм”.

Малчуганите изпратиха своето библиотечно лято, обогатени и с нови приятелства и с много откривателства за вълшебния свят на книгите и изкуството. Награди в конкурса „Как опазваме океаните и моретата” получиха: Ралица Радулова, Памела Петрова, Селин Фикретова, Йоана Дичева и Танита Милушева от Шумен; Симона Василева от Сливен и Алис Мустафова и Мартин Георгиев от Попово.

30 August 2019