Среща с Антония Атанасова и книгата й „От Дунав до Нил”

С представяне на пътеписната си книга „От Дунав до Нил” в библиотеката гостува търговищката писателка Антония Атанасова.

За написаното в книгата редакторът й Цветанка Цанева казва: „Пътеписите на Антония Атанасова са толкова увлекателно написани, че докато чета, имам усещането, че заедно с нея плавам по тихия син Дунав и Нил, влизам със страхопочитание в старинните замъци, крепости и катедрали на Трансилвания и занемявам пред величието на египетските пирамиди. Това не са просто пътни бележки на един наблюдателен пътешественик за впечатленията от видяното, а разкази, изпълнени с преживявания, любопитни истории, детски спомени, разходки дълбоко в миналото… Авторката искрено се удивява на непознатия свят, до който се докосва, но в крайна сметка стига до прозрението, че от родната земя по-хубаво няма…”

Антония Атанасова е дългогодишен сътрудник на вестниците „Знаме” и „Народна армия” и на сп. „Гражданска отбрана”. Участва успешно в регионални и национални журналистически и литературни конкурси.

Автор е на сборниците с разкази „Камъчета”, „Пътечка нагоре”, „Тук и някъде там”, „Три в едно”, „Там край реката”, „Денят започва с красота” и на романа „Наследството на Йохана”. Нейни разкази са публикувани и в алманах „Нова българска литература” – 2017 и 2018 г., а също са преведени и публикувани на руски език.

19 June 2019