Днес

Ден със събитие

Почивен ден

Санитарен ден

book-cover

Фреди Меркюри. Биография

Лора Джаксън

Роден под името Фарух Булсара на остров Занзибар, Фреди Меркюри печели световна слава като фронтмен на една от най-известните британски рок банди на всички времена. В биографията, превърнала се в бестселър, авторката Лора Джаксън разкрива истината за култовия ексцентрик и показва същността на Фреди Меркюри.
Включени са ексклузивни интервюта с някои от най-близките приятели на певеца чак до трагичната му смърт, с първите членове на бандата „Куийн”, които допринасят за биографията на една от най-великите легенди в света на рока.

„Забележителна биография… великолепен разказ за един творчески гений.”
Дейли Мейл

„Докосва всички страни на показния и скандален свят на рокендрола… великолепно четиво.”
Тайм Аут

Фреди Меркюри и „Куийн” създават музика, която олицетворява най-добрите тенденции на 70-те години на ХХ в. – чувствителността, хедонизма, желанието за просперитет, бъдещите копнежи.
Фреди Меркюри внася в света на рок музиката вдъхновение и възхищение, цвят и живот, едно несравнимо приключение, с което докосва всеки слушател. Фреди е автор на една от най-великите песни на „Куийн”, стояла девет седмици на първо място в класациите – „Bohemian Rhapsody”. С неповторимата си артистичност, бляскава визия и талант Фреди Меркюри се превръща в един от символите на миналия век. Още като студент казва: „Няма да бъда просто звезда, ще се превърна в легенда.”
„Разликата между Фреди и всички останали рок звезди е, че той раздаваше докрай гласа си”, казва испанското сопрано Монсерат Кабайе. От необичайния, но магически творчески съюз между двамата се ражда „Барселона”, химн на Олимпийските игри през 1992 г.
„Куийн” и Фреди Меркюри вдигат толкова високо летвата в света на рок музиката, че малцина успяват да я прескочат.