Фотографският път на Ивайло Сакелариев

Начало 9 Новини 9 Фотографският път на Ивайло Сакелариев

Идеята да направя книга за Ивайло Сакелариев и неговия творчески път се роди от факта, че фотографиите му са невероятни, той е един от водещите рекламни и художествени фотографи в България, известен и извън страната, а се оказва, че не е толкова познат в родния си град – това каза младата авторка Петя Алексиева при представянето в библиотеката на книгата си „Фотографският път на Ивайло Сакелариев”.

Събитието бе съпроводено с откриването и на фотографска изложба под същия наслов. Изложбата кореспондира с книгата, пресъздавай професионалния път на известния най-вече със своята актова и художествена фотография творец, като представя негови фотографии от различните етапи на творческия му път до днес, а заедно с това представя и развитието на технологиите във фотографското изкуство. 

Най-важното нещо във фотографията са страстта и желанието, защото те карат фотографа да се развива – да се интересува от новостите в това изкуство като технология, начин на заснемане, а и фотографията е свързана и с много вдъхновяващи истории. 

Фотоизложбата може да бъде разгледана в Изложбена зала на библиотеката до 5 октомври.