За деца

Лятна детска работилница за изкуство

Предлага занимателни и образователни творчески ателиета през лятната ваканция. Записването се извършва на място в Детски отдел. Изисква се детето да бъде регистриран читател на библиотеката. Подписва се декларация от родител.  

Tile 2

Пътешествие в библиотеката

Интересна и забавна обиколка на библиотечните потайности. Осъществява се с предварително записване на група.

Tile 2

Пътешествие с играчките

Децата, които са читатели на библиотеката могат да изберат играчка от Детски отдел, да я наемат и да я заведат на море, на планина, на детската площадка, на село и навсякъде, където изберат, да й прочетат книжка, да се снимат с нея и да публикуват снимки от своето пътешествие на фейсбук страничката на Детски отдел https://www.facebook.com/deteshumen/.

Tile 2

Изнесено четене

Kогато децата не могат да отидат при книгите, книгите отиват при децата. По повод и без повод Регионална библиотека “Стилиян Чилингиров” гостува при малките си читатели в шуменските детски градини и училища с представяне на текстове от любими автори или с интересен разказ за български празници и обичаи или събития от нашата история. Годишнините на любими автори, Международният ден на детската книга, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Великден или Коледа са само част от празниците, по повод на които можем да сме заедно.

Tile 2

Попълнените формуляри можете да изпратите и на нашия е-мейл адрес libshumen@abv.bg