Днес

Ден със събитие

Почивен ден

Санитарен ден

Среща с Явор Русинов и книгите му, популярни в целия свят

12.07.2022
17:30
РБ Шумен

На 12 юли, от 17:30 ч. проф. Наталия Витанова и проф. Виолета Атанасова ще представят в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” Явор Русинов и книгите му „Парадоксите, които управляват живота” и „Вечните принципи зад успешното дете”.

Явор Русинов е писател, лектор, бизнесмен; водещ на предаването „Успешното дете” в платформата „Видимо и Невидимо”. Работи в сферата на образованието. 

Книгата „Парадоксите, които управляват живота” стъпва на проведения през 60-те години на XX в. експеримент на известния американски психолог, педагог и автор на книги за самопомощ д-р Мартин Селигман и в 208 страници разкрива по какъв начин човек може да преодолее притесненията си, да възстанови спокойствието си и да продължи напред след преживяна травмираща ситуация.

„Вечните принципи зад успешното дете” дава общовалидни принципи, способни да подготвят децата за непознатото бъдеще. Книгата е издадена на английски език и се продава в целия свят, като се ползва в професионалната практика на много психолози. В България е продадена в 16-хиляден тираж, при това, без да е стъпвала в книгоразпространителската мрежа. Предстои издаването й и в Южна Африка.