Първи стъпки в библиотеката

Начало 9 Първи стъпки в библиотеката

Добре дошли в РБ „Стилиян Чилингиров” – Шумен

Регионална библиотека Шумен е основана през 1922 г. и е една от най-големите депозитни библиотеки в България. При нас ще намерите над 760 000 тома книги и периодични издания, които можете да вземете за вкъщи или да прочетете в читалните, или обособените пространства в библиотеката. Има изградена Дигитална библиотека.

Ако все още не сте читатели, станете! Регистрациите за възрастни и за деца се извършват в библиотеката. 

След регистрация можете да се възползвате от всички услуги предлагани от библиотеката. В отдел „Заемна за възрастни“  ще намерите книги на най-известните съвременни автори, научна и художествена литература. Детски отдел  предлага книги, периодични издания, CD, DVD, електронни енциклопедични издания, игри за най-малките ни читатели, родители и ученици. В Читалнята  можете да ползвате справочници, енциклопедии, книги, албуми, периодични издания и други библиотечни документи, чието изнасяне извън библиотеката не е позволено. На разположение за нашите читатели са и чуждоезиковата ни читалня  и отдел “Изкуство” , там ще намерите богат фонд от книги, енциклопедии, речници, периодични, справочни, графични и нотни издания, разговорници от всички области на знанието, езикови курсове на английски, немски, френски, испански, италиански език.

В библиотеката също ще намерите много пространства за отдих и срещи. На разположение за събития са нашите зали и пространства