Днес

Ден със събитие

Почивен ден

Санитарен ден

Обучение за ментори по медийна грамотност

20.06.2022
10:00
Фоайе – ІІ етаж

Темите на обучението, насочено към библиотеки, читалища, неправителствени организации, областни и общински структури, са как да различаваме достоверни от недостоверни източници на информация и фалшиви профили в социалните мрежи, как да се предпазим от онлайн измами, какви са рисковете, свързани с нашите лични данни онлайн.

Обучител в Регионална бибилотека „Стилиян Чилингиров” ще е Миролюба Бенатова, която като журналист повече от 20 години разказва вълнуващи истории, представя интересни личности, задава въпроси и разкрива важни детайли, справя се с конфликти и отстоява позиции. Носител е на десетки награди, включително международни, между които Голямата награда „Черноризец Храбър” за разследваща журналистика, Голямата награда „Валя Крушкина – журналистика за хората” и Голямата награда за журналистика „Свети Влас”. В момента е хоноруван преподавател по документално кино в НБУ и мотивационен говорител в корпоративния свят. Пише за списанията „Биограф”, „L’EUROPEO”, „Мениджър”, „ЕГОИСТ”. Лектор е в три издания на TEDx в България, част е от класациите за 100-те най-влиятелни жени у нас, както и в ТОП 50 на най-влиятелните българи във Facebook.

Организатори на обучението за метнори по медийна грамотност са Коалиция за медийна грамотност и Фондация „Лъчезар Цоцорков” в партньорство с Фондация „Глобални библиотеки – България”.