Камерен концерт и експозиция „Съвместно творчество”

04.09.2023
18:00
РБ Шумен

Концертната програма на Станислав Димитров (пиано) и Симона Велкова (цигулка) включва музикални шедьоври от Панчо Владигеров, Фредерик Шопен, Игор Стравински и др. и е съвместена с изложба на Йоана Калудова (живопис), Кристина Атанасова и Борислав Генов (керамика и дървена пластика).

Станислав Димитров живее в Германия – възпитаник е на Университета за музика и приложни изкуства в Щутгард и в момента ръководи групата по пиано в Шорндорф. През 2016-та печели „Гран При” в категориите соло и клавирно дуо на международния конкурс „Р. Глиер” в Санкт Георген (Германия), а през 2019-та – „Гран При”, Полониус стипендия и награда на журито на престижния международен конкурс за пианисти „Пианале” във Фулда (Германия). Има записи за Радио Варна и Радио Шумен.

Симона Велковае възпитаник на НМА „Проф. Панчо Владигеров”. Работи в оркестъра на Държавна опера – Варна и е член и на оркестровия състав на Симфониета Шумен. Участник е в национални и международни музикални форуми, фестивали, оперни и балетни спектакли в България, Франция, Италия, Германия, Русия, Великобритания и др.

Йоана Калудова завършва изящни изкуства – живопис във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и изкуствознание в Националната художествена академия. В момента е преподавател в Национално училище по изкуствата „Добри Христов” във Варна. Творбите й са представяни в изложби както у нас, така и в чужбина – Италия, САЩ и др. Носител е на редица награди, сред които и сребърен медал от международния конкурс за рисунка „Шанкар” в Индия. Кристина  Атанасова и Борислав Генов са семейство артисти от град Плиска със занимания в областта на изобразителното и приложното изкуство – грънчарство и дърводелство.