Благотворителна кампания

Начало 9 Новини 9 Благотворителна кампания
Дарителска кампания в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” обявява благотворително набиране на средства за обогатяване на соленоводния аквариум, оборудван във входното фоайе на Детски отдел.

Морският аквариум, наподобяващ автентичния подводен свят на кораловите рифове, радва малките читатели на библиотеката и техните родители от края на 2018 г., когато започна поетапното му заселване с екзотични морски обитатели – риби, корали, таралежи, морски звезди, скариди и други. Освен атракция, през годините аквариумът се превърна и в база за организиране на летни обучения в детския клуб „Морска акваристика” към Шуменската библиотека – и до момента единствената в България с подобен аквариум.

Към настоящия момент екзотичният морски свят в библиотеката се нуждае от нови обитатели – морски таралеж, звезда, скарида, риба пеперуда и риба ангел джудже, които ще бъдат закупени от Австралия и Индонезия.

Желаещите да се включат в благотворителната кампания могат да дарят средства чрез дарителската кутия, поставена в Детски отдел на библиотеката, или по следната банкова сметка:

IBAN:  BG64RZBB91553101441709

BIC: RZBBBGSF

KBC Банк ЕАДОснование за превод: Дарение за аквариума в РБ „Ст. Чилингиров”

Плакат за благотворителна кампания риби сайт