„Царичина – съдбовен контакт”

През 1990-1992 г. екип от екстрасенси и висши военни започват при с. Царичина разкопки, които трябва да открият съкровището на цар Самуил и останките на двуполов прачовек – първия човек, живял на Земята. Работата на екипа, известна като операция „Слънчев лъч”, се направлява от екстрасенса Елисавета Логинова – единствената, способна да получава и предава информация за това какво, къде и как да се търси в земните недра. Зад операцията, оценявана тогава като най-грандиозния и мистериозен експеримент в най-новата история на България, който е на път да се превърне в дълго търсеното доказателство, че не сме сами във Вселената, застават Генералният щаб на Българската армия, българският президент и няколко български правителства. Извършваната работа и съпътстващите я явления са изрядно описвани в дневници, заснет е и видеоматериал. Самата Логинова по време на разкопките приема  по медиумен път и изписва четири тетрадки с текстове на непознати писмености, със схеми и рисунки. Впоследствие тетрадките са конфискувани и заедно с цялата документация изчезват от секретната секция на Генщаба, а в следващите години темата Царичина е коментирана изцяло негативно – работата в секретния военен обект тенденциозно се представя като най-голямата измама в новата ни история.

Това е историята около случая Царичина, истината за който четвърт век по-късно, през 2018-та, Елисавета Логинова събира смелост да разкаже в книгата си „Царичина – съдбовен контакт”. Детайли от тази истина Логинова разкри и при представянето на книгата си в Шуменската библиотека. Днес, от дистанцията на времето, Логинова осъзнава като голямата цел и постижение на разкопките при Царичина не търсенето на двуполовия човек или съкровището на Самуил, а контакта с напреднал вселенски разум, наричан от нея моите Учители, и информацията, която получава от него – дар, който обаче човечеството на този етап не може нито да разчете, нито да оцени. По думите на екстрасенската, за извънземния разум Царичина също е експеримент, който трябва да установи може ли той да работи с хората, готови ли са те за контакт с него, и този експеримент е уникален, защото това е първият случай на съвместна работа на извънземен и земен екип. След Царичина Елисавета Логинова продължава контактите си със своите Учители. Казва, че получава информацията от извънземния разум чрез болезнено силна енергия, а самата информация е за нови технологии, които биха улеснили живота ни на Земята и придвижването ни в дълбокия Космос. Пак по думите на Логинова, идеята на вселенския разум за планетата Земя е хармоничен живот на нея, защото тя е важна част от вселенската система и е важно да я има, да остане, а що се отнася до Бог – то „това е енергията, светлината, вибрацията, същността, която изгражда и поддържа вселените и обмена между живота и смъртта”.

Елисавета Логинова е родена в София. Завършва Националното училище по приложни изкуства с керамика, а впоследствие и Лондонския колеж по класическа хомеопатия (LCCH). Създател и ръководител е на Центъра за алтернативна медицина в София, в който се практикуват и древни тибетски методи на диагностика и лечение. Логинова има и кабинет по озонотерапия и кинезитерапия, а енергийната й гимнастика Ки Ен подпомага оздравителните процеси в човешкото тяло чрез хармонизиране на  енергиите в него.

През 1993-та, малко след затварянето на Царичина, около Елисавета Логинова се сформира кръгът „Дуло”. Тогава той обединява усилията на различни специалисти за разчитането на малкото страници, останали й от четирите тетрадки с текстове, които тя приема от своите Учители и записва по време на работата в Царичина, но които впоследствие са конфискувани и изчезват. Днес обединението около кръга „Дуло” продължават проучванията си около българската история и получават отговори в своите научни области от представители на Космическата йерархия, чийто посредник на Земята е Елисавета Логинова.

25 March 2019