Среща разговор с д-р Румен Бостанджиев

„Креативната сексуалност”
Среща разговор с д-р Румен Бостанджиев
27 февруари, 18:00 ч.

Темата на разговора с доц. д-р Румен Бостанджиев е „Креативната сексуалност”, но известният сексолог психотерапевт е отворен за обсъждане и на други теми и въпроси, свързани със сексуалното здраве и култура. Въпросите по тематиката на срещата могат да бъдат предварително, в това число и анонимно, зададени на имейла на библиотеката (libshumen@abv.bg) с тема на писмото „За срещата с д-р Бостанджиев”.

Доц. д-р Румен Бостанджиев е един от малкото експерти у нас в областта на човешката сексуалност и интимните отношения. Професионалният му опит е в областта на консултирането и терапията при проблеми в сексуалната изява и интимните отношения, както и в сферата на сексуалното образование, подготовката за семеен живот и родителство.

Д-р Бостанджиев завършва медицина със специалност „Психиатрия” и две международни квалификационни програми по психотерапия – по личностно центриран подход към Американската психологична асоциация и по психодрама към Морено института в Германия. В годините специализира сексология и сексуално здраве в Холандия и Белгия, завършва и първата Международна академия по сексуална медицина, организирана от Европейската асоциация по сексуална медицина в Оксфорд, Лисабон и Рим. Д-р Бостанджиев е член на европейските федерации по сексология и по сексуална медицина; на българските асоциации по психотерапия, по сексуална медицина, по фамилна терапия, за тренинг и развитие и за семейно планиране и сексуално здраве, както и на Дружество на психолозите в България. В момента осъществява терапевтичната и консултативна си практика в основания от него Сексологичен институт „Интеракт“ в София. Освен това е преподавател в Програмата по психология на Бургаския свободен университет; преподава и сексологично консултиране в Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, както и в Медицинския факултет на Тракийския университет и в Медицинския колеж в Стара Загора. Изнася лекции и в Нов български университет и в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Консултант е на Fine Line в областта на сексологията и психотерапията. Автор е на пет монографии, десетки научни и стотици научно-популярни статии.

Гостуването на д-р Бостанджиев е в рамките на инициираната от Шуменската библиотека програма за лектории, беседи и дискусии по различни актуални и полезни здравни теми.

15 February 2019