„Да се влюбиш във вещица”

История за дълбоката интуитивна природа на жената и за магьосницата, която се крие в нея; история за любовта, която спасява; история за красотата на света и вълшебството на живота, които обикновено не виждаме – така накратко Калина Иванова представи съдържанието на първия си роман „Да се влюбиш във вещица”. Книгата отразява и житейската философия на авторката, че човек трябва да има сетива за красотата и магията на обикновените неща и да умее да се наслаждава на всеки миг от живота, защото, започне ли да открива в ежедневието щастието, успеха и любовта, то те ще дойдат в живота му като лятна буря.

Романът „Да се влюбиш във вещица” е отпечатан, след като ръкописът му е отличен в конкурса за съвременен любовен роман на издателство „Буквите”, а сюжетът на книгата идва от вдъхновяващ сън на авторката. Но творческото си вдъхновение Калина Иванова черпи не само от сънищата, а и от ежедневието, от срещите си с различни хора, от техните разкази, споделяния, съдби, защото няма по-добро училище от живота и по-добри учители от хората, стига да имаш очи да ги видиш и очи да ги чуеш.

Калина Иванова е от Силистра, но избира първото представяне на книгата й да е в Шумен и това не е случайно – най-много гласове за своя роман в конкурса на издателство „Буквите” авторката получава именно от шуменци. Вероятно не е случаен и фактът, че шуменец е и издателят на романа – Иван Богданов, който гостува на срещата с шуменци и със своя роман „Самотата (не)спи на възглавницата ми”.

10 October 2018