Среща с писателя Борислав Геронтиев

Известният писател Борислав Геронтиев се срещна с шуменци в РБ „Стилиян Чилингиров”. Формален повод за поканата беше отпечатването на новата му книга „Село без черква”, свързана със спомените за родното му село Градище. Авторът разказа за своята младост, за журналистическата си кариера в Шумен и София, сподели съкровени мисли за истинските стойности в живота и изкуството. Антонин Горчев, председател на Дружеството на писателите в Шумен, върна публиката към годините, в които творецът е работил във вестник „Шуменска заря”, припомни за приноса му за основаването на местното писателско сдружение, както и за Националния студентски литературен конкурс в града.
Борислав Геронтиев е автор на повече от двадесет книги с поезия, проза и публицистика, сред които „Име на песен”, „Спомени за вино”, „Кладенец в двора”, „Бродове”, „Песните на моя народ”, „И става все по-страшно”, „Ти ли си оня, който…” и др. Носител на Националната награда за лирика „Иван Пейчев”, която му е присъдена през 2015 г. за книгата му „Моята антология” и за цялостния му принос към съвременната българска литература. Удостоен със званието „Почетен гражданин на гр. Шумен”.
Събитието протече като част от традиционно организираните от библиотеката срещи със значими шуменски творци, които днес са имена в националната и световната култура и се осъществи с финансовата подкрепа на „Алкомет” АД.

12 June 2018