Фотоизложба на Мустафа Мустафов

„Светлините на града”

Фотоизложба на Мустафа Мустафов

16 април, 17:00 ч.

Изложбата представя Шумен през погледа на младия фотограф Мустафа Мустафов и е организирана от Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” в рамките на реализирания от институцията проект „И библиотеката – сцена за млади”.

Идеята на проекта е да популяризира таланта и творчеството на интересни и силни дебютиращи творци в подкрепа на тяхната разпознаваемост в общественото пространство и на професионалната им реализация, а заедно с това да утвърди ефективни практики за маркетинг на културата и образованието като аспекти на библиотечната дейност.

В момента Мустафа завършва образованието си в специалност „Журналистика” на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, а мечтата му е да се реализира като фоторепортер и да превърне фотографията от хоби и любителски интерес в професионално занимание. Любовта си към фотографията свързва със страстта си да пътува и да документира времето в мимолетния му отрязък, а освен това открива във фотографското изкуство и начин да се справя с трудните моменти. Като истински фотограф снимките си приема като свои деца и запазва всичките, дори несполучливите. Разноликите деца на Мустафа днес са повече от 100 000.

„Светлините на града” е третата изложба на младия фотограф. През 2015 г. съвместно със състудентката си Валерия Юриевна представя изложбата „Back stage” със снимки от театрално представление в шуменска детска градина, а през 2017-та организира първата си самостоятелна фотоизложба „Лицата на Истанбул”, представена също в библиотеката.

04 April 2018