Среща с проф. Огнян Герджиков и книгата му „Аз не бях политик”

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” бе организатор и домакин на срещата с проф. Огнян Герджиков и представянето на книгата му „Аз не бях политик”.

Полифоничен подход на разказване, преплитащ много гласове, но запазващ като водещ гласа на съвестта и човечността; дълбочина на съдържанието, но същевременно и четивност – за тези и други достойнства на автобиографичната книга „Аз не бях политик” говори редакторът и издател на книгата Ана Боянова, управител на Издателско ателие Аб, носител на литературната награда „Блага Димитрова” за 2014 г.

Откъси от изданието представиха авторът проф. Герджиков и актьорът Емил Калев. Откровено, от първо лице, книгата „Аз не бях политик” разказва за детството и семейството на проф. Герджиков и за кариерата му на юрист и политик, за делегатските му пътувания, впечатления и срещи, сред които запомнящи се са срещите със световни политически лидери като Муамар Кадафи, Владимир Путин, папа Йоан Павел II и др. Юристът и академичният човек, политикът, поетът, музикантът, певецът, спортистът Герджиков – това са само част от лицата на автора, разкрити в автобиографичната му книга.

Част от програмата на вечерта бе и изпълнението на средиземноморски мелодии от Ана Боянова и Емил Калев, които музицират като дует повече от десет години.

28 September 2017