Дни на руската култура

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” бе домакин на среща разговор с представители на руската култура, инициирана в рамките на провеждащите се за седемнадесети път Дни на руската култура във Варненски регион.

Сред творците гости на вечерта бяха проф. Елена Зарецкая – ръководител на Катедрата по хуманитарни науки в Академията за обществени науки при президента на Руската федерация; литературният критик и историк акад. Лола Звонарева – секретар на Съюза на писателите на Москва, член на руския ПЕН център, главен редактор на издателство „Нонпарель”; художниците Владимир Стригин – представител на Съюза на художниците на Подмосковието, и Анатолий Чащинский – представител на Художествената академия на Русия; писателите Владислав Бахревский и Лев Портной; поетите и преводачи Григорий Певцов – заместник главен редактор на алманаха „Литературные знакомства”, и Дмитрий Бабич – сътрудник на радиостанция „Россия сегодня”.

Гостуващите в града ни руски интелектуалци бяха приветствани от проф. Валентина Аврамова – председател на Съюза на русистите в България, и с рецитал по стихове на Римма Казакова в изпълнение на възпитаници на СУ „Сава Доброплодни”.

Събитието бе организирано от Съюза на писателите на Москва, Славянско дружество „Васил Друмев” – Шумен и Международен съюз на писателите „Св. св. Кирил и Методий”.

04 September 2017