Празник в библиотеката

Закриване на XI Детска работилница за изкуство

С представяне на спектакъла „Ако бях голям” по едноименната книжка на Ева Яниковска, с празнична музикална програма на децата от лятната занималня към библиотеката с ръководител Галина Кънева, с много детски усмивки и вкусна торта изпратихме още едно ползотворно, но и забавно лято в библиотеката.

Част от празничната програма бе и представянето на фотоизложба с творби на участниците в лятното фотоателие и на изложба под закачливия наслов „Кокошка с брошка”, представяща колажи от модни скици на децата от фешънателието на лятната работилница. Участниците и гостите на празника се включиха и в традиционния благотворителен базар с изделия от летните приложни ателиета, а със събраните средства ще бъде закупена детска литература.

Празникът ознаменува края на Единадесетата детска работилница за изкуство, в рамките на която децата на Шумен твориха и се забавляваха в клубовете „Да си говорим за пари” и „Общество на добрите хора” с ръководител Пламена Стоянова и в клуб „Роден край” с ръководители Маня Микова, Боряна Стефанова и Маргарита Друмева. Част от детското библиотечно лято бяха още ателието „Декупаж” с ръководители Елена Петрова и Пламена Стоянова; „Фотоателие” с ръководител Биляна Васкова; „Фешънателие”, ръководено от Биляна Васкова и Милена Керековска, театралното ателие „Ако бях голям” под ръководството на Стилиян Стоянов.

Малчуганите изпратиха своето библиотечно лято, обогатени и с нови приятелства и с много откривателства за вълшебния свят на книгите и изкуството.

31 August 2017