Куба през обектива на Тихомир Тричков

„Дневникът на колелетата – Куба” е темата на четвъртата поред фотоизложба, с която Тихомир Тричков представя в родния Шумен своите пътешествия и срещи по света.

В петдесет цветни фотографии изложбата пресъздава колорита на екзотична Куба с неподправената атмосфера на кубинското ежедневие и особената изразителност на кубинските лица. Видяното през обектива потапя в романтиката на латиноамериканския живот – цветен, спокоен, непознаващ забързания ритъм, потопен в чара на безвремието.

Фотоизложбата „Дневникът на колелетата – Куба” може да бъде разгледана в Изложбена зала на библиотеката до 15 септември.

Тихомир Тричков е роден в Шумен, но от години живее и работи в САЩ. Завършва курс по фотография в Калифорнийския университет, член е на Националното географско дружество на САЩ и вече има своите признания в областта на голямата си страст – фотографията. Снимка, направена в училище в Момбаса, Кения, му осигурява място на финала в ежегодния фотоконкурс на списание „Смитсониън”. Негова фотография от Перу е избрана за един от фаворитите на туристическия National Geographic.

Предходните фотоизложби, с които авторът гостува в родния си град, бяха посветени на Кения, Перу, Непал, Еквадор, Исландия и Рила.

31 August 2017