Национална конференция с международно участие „Библиотеката – проекции във времето”

IMG_2792-copy-220x200

През настоящата година Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” чества 95-годишен юбилей. Основана през далечната 1922 г. като четвърта депозитна в страната и с грижата за опазването на националния книжовен фонд, и днес Шуменската библиотека продължава завещаната традиция да бъде културен институт на нивото на своето съвремие, с отчетливо място в пространството на културата и духовността. За съхраняването на това място, при това в условията на един динамичен, бързо променящ се и не винаги предсказуем свят, в основата на своите практики и политики днес библиотеката полага принципите на иновативността, устойчивостта, разпознаваемостта.

По повод своя юбилей РБ „Стилиян Чилингиров” организира Национална конференция с международно участие „Библиотеката – проекции във времето”, която ще се осъществи в две секции – „Исторически ретроспекции” и „Модерни трансформации”.

Форумът ще се проведе на 5-6.10.2017 г. в сградата на РБ „Стилиян Чилингиров”. Срокът за заявяване на участие е до 30.08.2017 г.

Контакт за информация за условията на участие: libshumen@abv.bg

16 юни 2017