Пеша из Прага / Уил Тизард

Пътеводител стъпка по стъпка. В пътеводителя ще откриете любими местенца, символите на града, практични съвети, изненадващи факти.

Няма по-добър начин да опознаете един град от разходката из кипящите му от живот разнородни квартали. “Пеша из Прага” на “National Geographic” предлага 14 маршрута, стъпка по стъпка, обозначени върху карта, които ще ви позволят да изследвате като професионалисти и да се ориентирате като местни жители.
“Бързите обиколки” представят добре организирани планове за разглеждане на целия град за един ден, за един уикенд, за забавление, за любители на историята, ар нуво и кубизма, или пък с деца.
“Разходките из” кварталите, включително в Стария град (Старе место) и квартала на дворците (Храдчани), предоставят описание на забележителностите, свързани с ключови места върху картата.
“Повече за” предлага интересни подробности за важни музеи или други знакови обекти като Стария градски площад, двореца “Лобковиц” и манастира “Страхов”.
“Духът на Прага” привлича вниманието ви върху най-характерното за града като музиката, бирата като култура, бароковата архитектура и еврейското наследство.
“Най-доброто от Прага” групира интересното по теми като шопинг, гледки, тайните градини и крайбрежието на града.
“Опитен турист”, “вкусно” и “знаете ли,че” ви съветват как да извлечете най-доброто от посещението си.
Полезна информация ви помага с организацията и планирането на вашето пътуване.
Подробните карти, цветните фотографии и съветите на място от опитни в пътешествията писатели вдъхновяват да се впуснете в собствено изследване.

29 August 2016