Начална компютърна грамотност за възрастни

Започна първото за тази година безплатно обучение „Начална компютърна грамотност”, което библиотеката организира за граждани над 55-годишна възраст. В рамките на едноседмичния курс пожелалите да се възползват от образователната услуга ще придобият основни умения за работа с текстообработваща програма, за ползване на електронна поща и социални мрежи, както и за търсене на информация в Интернет.

Следващото обучение ще се състои от 18 до 22 юли, от 10.00 до 12.00 ч. в обучителния център на библиотеката, оборудван по програма „Глобални библиотеки – България”. Желаещите да се включат в него или в предстоящите до края на календарната година обучения могат да се запишат на място, в библиотеката, или на телефон 054/877 332, като единственото изискване е да са читатели на библиотеката.

Обученията „Начална компютърна грамотност” за възрастни са сред традиционните инициативи на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”. Тази образователна услуга библиотеката предлага от лятото на 2011 г. като възможност за възрастните хора да преодолеят психологическата бариера от новите компютърни технологии и да продължат активния си социален живот, ползвайки съвременните средства за комуникации и търсене на информация.

IMG_3101  IMG_3102

12 July 2016