Книга за духа / Ричард Карлсън, Бенджамин Шийлд

Духовни есета от прочути автори.

Есетата в тази книга, както подчертават нейните редактори, ни подсказват, че може би най-добрият път към откриването на Бога минава през собствените ни вътрешни преживявания. Инструментите за това са винаги на ваше разположение – като присъстваме съзнателно в настоящето, като отваряме сърцето си, като смекчаваме границите на егото си, като осъзнаваме сетивата и емоциите си, можем действително да открием истината и божественото, които винаги са съществували за нас. Няма двама души, които да са извървели един и същ път на откривателството. И въпреки това, когато искрено се стремим да открием чудесата и красотата на Бога, намираме много общо помежду си. С времето разбирането ни за Бога се разширява, за да обеме цялото човечество, дори онези култури и хора, които са съвсем различни от нас. А докато всеки пътува по своя си път, може да осъзнаем, че това е целта, с която сме се родили – да открием Бога, да открием истината, да открием себе си.

Д-р Ричард Карлсън е автор на световни бестселъри, който често говореше за щастието пред хилядна публика. Книгите му са продадени в над двадесет и шест милиона екземпляра по света, а сред тях са поредицата “Не правете от мухата слон“, преведена на български език от ИК “Кибеа“, “Можете да бъдете щастливи, каквото ще да става”, “Можете отново да се чувствате добре”, “Кратък път през терапията”, “По-лесно, отколкото си мислите” и “Забавете до скоростта на живота” (с Джоузеф Бейли). Заедно с Бенджамин Шийлд е редактор на “Книга за душата”, “Книга за сърцето” и “Лечителите за изцелението”. Д-р Карлсън участва в стотици радио и телевизионни предавания, сред които “LEEZA”, “Сали Джеси Рафаел” и “Шоуто на Опра Уинфри”. Умира неочаквано през 2006.

Д-р Бенджамин Шийлд е терапевт, образователен деец и лектор, който практикува в Санта Моника, Калифорния, но пътува в целите Съединени щати и Европа. Има степен по биохимия и биология от Университета в Калифорния, а допълнително завършва и Медицинския факултет на Бостънския университет. Докторската му дисертация е в областта на здравните науки. Чест гост е на различни телевизионни и радиопредавания. Вярва, че изцелението и духовността имат общ знаменател и са достъпни за всеки от нас. Автор е на многобройни статии по въпросите на психологията, изцелението и духовността и заедно с Ричард Карлсън е редактор на “Книга за сърцето”, “Книга за душата” и “Лечителите за изцелението”.

07 April 2016