Загадъчната логика на сърцето / Прия Базил

Анил среща Лина – той е тя и тя е той, ала… наопаки. Лина. Усещането за предопределеност ги връхлита мигновено. Ала доколко е възможно?
Той идва от Найроби, тя – от Бирмингам. Той е дързък безбожник, тя – ревностна мюсюлманка. Неговото семейство тъне в съмнително охолство, нейното живее в почтена скромност. Той притежава творческия размах на архитект новатор, тя е сериозен и безкористен юрист, защитник на нравствеността, мира и свободата. Той търси възвишеността на единичното, на уникалното, тя се стреми към справедливост за всички. Той често нехае, тя – никога. Тя често се колебае, той – никога.
Двама герои и тяхната многолика история, която снове между континенти, религии, мирогледи и поколения, залутана в търсене на пътя, едновременно желан и правилен.
Защото е възможно да припознаеш себе си у другия. Да странстваш из загадъчната логика на сърцето…

Прия Базил (1977) е британска писателка, родена в Лондон, израсла в Кения в семейство на индийци. Живее в Берлин. Базил е авторка на два романа: “Страст и аромат” (2007) и “Загадъчната логика на сърцето” (2010), и на новелата “Непознати във влака в 16:02” (2011). Творбите ѝ са номинирани за престижни литературни награди и са преведени на редица езици, сред които нидерландски, португалски, руски, сръбски, немски, италиански, хърватски. В момента работи над третия си роман.
През 2010 г. Базил и немският журналист Матиас Фридрих основават платформата “Писатели за мир”, чиято първа проява – световно 24-часово онлайн четене на авторски литературни произведения с участието на 80 писатели от цял свят – е рекорд, включен в “Книгата на Гинес”.

07 March 2016