НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ „ЧИТАТЕЛ НА ГОДИНАТА”

 

Скъпи читатели, остават по-малко от три месеца до обявяване на резултатите от Националната кампания „Читател на годината 2015”. Кой от Вас ще се пребори за титлата „най-четящият шуменец” и ще получи възможността да осъществи пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент? Към началото на месец октомври осем наши читатели са заели над 200 книги. Дали някой от тях ще бъде победителят?

Включете се в надпреварата! С четене – към пътешествие!

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” – Шумен се включи в национална кампания „Читател на годината 2015”, инициирана от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел и Столична библиотека и подкрепена от Българската библиотечно-информационна асоциация. Тя стартира в навечерието на Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май.

Целта на кампанията е да насърчи интереса към четенето сред всички възрасти чрез съвместните усилия на библиотеките.

Регламентът за участие предвижда всяка регионална библиотека, която се включи в инициативата, да излъчи свой читател на годината на базата на най-голям брой заети книги през 2015 г. Наградата за всички отличени с приза е посещение на Европейския парламент в Брюксел, осигурено от евродепутата Мария Габриел.

Награждаването на победителите ще бъде в дните около Коледно-Новогодишните празници на специална церемония в Столична библиотека.

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” призовава своите читатели да бъдат активни и да се включат в инициативата.

08 October 2015