НА МНОГАЯ ЛЕТА!

В препълнената зала на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” близки, приятели, колеги и съмишленици се събраха, за да отбележат 75-годишнината на проф. д.и.н. Димитър Игнатовски. Водещият на тържеството о.з. Николай Калев запозна аудиторията с биографията на юбиляра.
Професор Игнатовски е дългогодишен преподавател в ШУ „Епископ Константин Преславски”, заместник-ректор и декан на Педагогическия факултет, председател на Сдружение „Европейска мечта” и на Сдружение „Енциклопедия „Шумен”, член на Славянско дружество „Васил Друмев” – Шумен и на настоятелството на НЧ „Тодор Петков 1963”. Носител е на орден „Кирил и Методий” – II степен, удостоен е със званието „Почетен гражданин на Шумен”.
Поздравления бяха поднесени от областния управител на Силистра Стоян Бонев, от областния и общинския съвет на БСП в Шумен, от НЧ „Тодор Петков 1963”, от ректора на Шуменския университет Маргарита Георгиева, от проф. д.ф.н. Ивелина Савова – декан на Факултета по хуманитарни науки, от доц. д-р Тодор Тодоров и много други гости, дошли да уважат събитието.

03 October 2015