НОЩ В БИБЛИОТЕКАТА 2

За втора поредна година Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” организира за своите читатели и гости „Нощ в библиотеката”. Тя премина под мотото „Правото да четеш”. Началото на вечерта бе поставено от музикална програма, изпълнена от Градски духов оркестър „Михаил Биков”. Освен безплатна регистрация, шуменци имаха възможност да се включат в забавни игри с награди, турнири и викторини за четящи хора. Три тематични фензони – „Любов и романтика”, „За тялото и духа” и „Модерна българска проза”, предложиха на читателите най-новите и атрактивни издания. За любителите на филмовото изкуство бе предвидена кинопанорама „Оскариада”, както и прожекции на документални и научно-популярни филми. Под мотото „Хранилищата – нощ на отворените врати” всеки желаещ можеше да надникне в библиотечните потайности и да се запознае с любопитни факти от историята на библиотеката.
Най-малките посетители на Детски отдел твориха в два специални къта за приложни изкуства, гледаха филми, участваха в конкурс за най-атрактивен карнавален костюм, забавляваха се в детска дискотека.
Библиотечната инициатива се осъществи с партньорството на Живко Жечев, който бе водещ на вечерта, ученици и преподаватели от СОУ „Сава Доброплодни”, Обединен детски комплекс – Шумен, Обединена школа по изкуствата „Анастас Стоянов” и музикално дуо Лечеви.

21 May 2015