Годишните награди на ББИА за 2012

Годишните библиотечни награди на ББИА бяха обявени на тържество по случай откриването на Националната библиотечна седмица на 14 май 2013 г. в Софийска градска художествена галерия.
Наградите бяха връчени от г-жа Маргарита Попова, вицепрезидент на Република България, проф. Кирил Топалов, съветник по духовност, култура и национална идентичност на Президента на Република България, г-н Карл Форцхаймър, съ-председател на Фондация “Америка за България” и г-жа Синика Сипила, президент на ИФЛА за мандата авг. 2013 – авг. 2015.

ГОДИШНА НАГРАДА „БИБЛИОТЕКА НА ГОДИНАТА”

Номинации

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“, Шумен
Номинацията на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” – Шумен е за иновативните форми и подходи в работата с деца, които активизират интереса към книгата и четенето сред младите граждани на Шумен и успешните проекти, между които: „Дискусионна маса – Конференция на тема „Успешни практики за стимулиране на детското четене в РБ „Стилиян Чилингиров” и ръчното изработване на книгата „Новите приключения на Тошко Африкански в XXI век”.
Реализираните от РБ „Стилиян Чилингиров” разнообразни културно-образователни инициативи утвърдиха имиджа й на модерен културен институт, развиващ се динамично в съответствие с потребностите на съвременното общество и са достоен принос в честването на 90-годишния юбилей на институцията.

27 May 2013