Европа за младите

Дейността си по проекти, спечелили финансиране по европейски оперативни програми през 2013 г., представиха на дискусионен форум в библиотеката училища от Шумен и региона. Свои презентации по темата на форума, организиран съвместно с Областния информационен център в Шумен, представиха СОУ „Цанко Б. Церковски” – с. Никола Козлево и шуменските училища СОУ „Панайот Волов”, СОУ „Сава Доброплодни”, Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев” и Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия. Сред европрограмите, по които шуменските училища активно са работили през отминаващата година, са „Коменски“, Проект „Успех“, „Резилианс“, „Моята бъдеща професия в нашия град“ и др.

Осъщественият дискусионен форум бе заключителна проява на фотодокументалната изложба „Европа за младите в книги и проекти“, организирана през месец декември от Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” и Областния информационен център в сградите на двете институции. Експозицията представи над 50 фотоса, документиращи успешно реализирани младежки европроекти в област Шумен, и над 40 издания за Европа и за европейските фондове и програми, които стартират през следващия програмен период (2014-2020 г.) и в които биха могли да се включат и младите хора на Шумен и областта.

Целта на форума и изложбата бе популяризиране на информацията за Европейския съюз, европейските фондове и възможностите, които те предоставят за развитие на младите хора.

19 December 2013