Приключи VIII Детска работилница

По детски пъстър, шумен и вълнуващ празник ознаменува края на летните творчески занимания за деца в библиотеката. В рамките на организираната за осма поредна година Детска работилница за изкуство под наслов „Пъстрият Шумен” малчуганите разучаваха народни танци от различни фолклорни области на страната, учиха се да конструират самолети, изработваха различни предмети, бижута и декорации от цветни материали, майсториха весели хвърчила, надникнаха в тайните на древното японско изкуство оригами и на техниката квилинг.

Част от библиотечното детско лято бе и лятната фотошкола „Шумен през моите очи”, организирана по проект към Общински фонд „Култура”. Участниците в нея се запознаха с историята и тънкостите на фотографското изкуство, придобиха или усъвършенстваха уменията си да снимат с фотоапарат или телефон. На финала малките творци получиха специална грамота за участие и показаха какво са научили в експонираната във фоайето на библиотеката фотоизложба „Шумен през моите очи”.

С традиционната вкусна торта, много усмивки, танци и аплодисменти малките шуменчета изпратиха едно незабравимо лято, в което намериха нови приятели, откриха магията на различните изкуства и вълшебния свят на книгите.

02 September 2014