Фен клуб “Арсенал” дари книги

Регионална библиотека “Стилиян Чилингиров” получи дарение от Официалният фен клуб на Арсенал в България. Благотворителната инициатива е част от национална кампания на регионалните клонове на организацията, с която нейни издания се предоставят на книгохранилищата във всички по-големи градове в страната. На вниманието на шуменските читатели ще бъдат три издания: “Хладнокръвие и скорост” от Денис Бергкамп, “Треска за футбол” от Ник Хорбан и най-новото – “Футболът, моят живот. Автобиография” от Иън Райт.

В “Хладнокръвие и скорост” е описана историята на прословутия холандски нападател на Артилеристите. За периода 1995–2006 Бергкамп се превръща в основна фигура за клуба, като помага за спечелването на седем трофея. В книгата са описани виждания му за играта и как тя трябва да бъде играна. Не са пропуснати и взаимоотношенията с Арсен Венгер.

За “Треска за футбол” на Ник Хорбан  известният спортен журналист Борислав Борисов казва “Тази книга е нещо много лично и изглежда като изповед и благодарност на един привърженик към играта за всички моменти, които му е дала, щастливи и трудни. Когато завършите четенето, на лицето Ви вероятно ще има усмивка. Защото осъзнавате, че футболът не е лудост, която отнема от живота ти, както често са ни убеждавали, а всъщност е щастие, което ни дава сили да се наслаждаваме на живота.” А в книгата си Иън Райт разказва с детайли за тежкото си детство и проблемите като тинейджър, засяга вечни теми като – расизма, футболните агенти, света на шоубизнеса.  Читателят се връща назад във времето в годините на романтичния футбол на Острова. Разказани са забавни истории от съблекалните на Кристъл Палас, Арсенал и английския национален отбор.

26 February 2021