Разходка из Скандинавия в библиотеката

Над 9 000 километра; 102 дена с велосипед до Скандинавия и обратно през Сърбия, Унгария, Австрия, Германия, Дания, балтийските държави, Полша и Румъния; нови приятелства; много емоции и впечатления за цял живот; още повече пейзажна фотография, запечатала необятната сурова красота на Севера – това са фактите зад поредното приключение на велопътешественика Венцислав Илиев и представящата го фотоизложба „Разходка из Скандинавия”.

В двадесет и пет фотоса изложбата представя красива пейзажна фотография от Швеция, Финландия и Норвегия; един друг магнетичен свят – на ледници и фиорди, обрамчени от стремително извисяващи се в небесата скали, включително величествените Согнефиорд и Хардангерфиорд – най-големия и четвъртия най-дълъг фиорд в света; свят на необятните диви пространства на тайгата с девствени иглолистни гори и кристални води.

Изложбата „Разходка из Скандинавия” е с благотворител характер. Венци продава фотографиите, за да подпомогне следващата си мечта – Исландия, а желаещите да ги видят, могат да направят това до 15 февруари. Представянето на фотоизложбата в този период е съпътствано от следната програма:

11 февруари, 15:00 – 18:00 ч.: Среща с автора на фотоизложбата.

13 февруари, 17:00 – 18:30 ч.: Мултимедиен разказ за пътешествието на Венцислав Илиев в Скандинавия през 2019 г.

15 февруари, 14:00 ч.: Закриване на фотоизложбата.

11 February 2020