Официално посещение на г-жа Ирина Живихина, директор на Руския културно-информационен център

На официално посещение в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” бе Ирина Борисовна Живихина – директор на Руския културно-информационен център в София и ръководител на представителството на Россътрудничество в България. Г-жа Живихина бе придружена от заместник-кмета по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова. На работната среща с директора на библиотеката д-р Росица Добрева бяха обсъдени възможностите за бъдещо сътрудничество между Шуменската библиотека и сродни културни организации от Руската федерация.

При посещението си г-жа Живихина дари на библиотеката четиридесет тома руска художествена и отраслева литература. Дарението е в рамките на инициативата „Усъвършенстване на условията за разширяване присъствието на руския език и на образованието на руски език в чуждестранните държави”, осъществявана в изпълнение програмата на руското правителство „Развитие и разпространение на руския език като основа за гражданска идентичност и език на международния диалог”.

В отговор на жеста от името на екипа на Шуменската библиотека д-р Росица Добрева дари на високия гост издания на библиотеката, книги на шуменски автори и рекламни материали, представящи културно-историческото наследство на Шуменския край.  

26 June 2019