Гостува Ангел Ангелов със сборника си „Внезапно сбогуване”

Времето, в което живеем, е кръстопътно – днес борбата между Бога и Сатаната е в своята кулминация, а разказите от сборника „Внезапно сбогуване”, като продукт на своето време, опитвайки се да коментират нещата от живота, дълбаят в тъмната страна от психиката и поведението на съвременния човек, в мрачните аспекти на социалната проблематика – разрушените връзки на обич и състрадание; самотата, която настъпва неумолимо; смайващите прояви на агресия и нетърпимост; ирационалния характер на злото. Така, цитирайки и своя рецензент проф. Милена Кирова, Ангел Ангелов обобщи съдържанието на последната си белетристична книга при представянето й в библиотеката.  

Ангел Ангелов е автор още на белетристичните сборници „Невъзможна любов”, „Оживление в мравуняка”, „Плах опит за докосване” и „Ходене по вода” и на романите „Закуска по обяд”, „Сутрешни залези” (издаден и на руски от московското издателство ПоРог), „Бъдещето на отминалото време” и „Пътуването”.

Авторът е роден в Пазарджик, а понастоящем живее и работи във Варна. По образование е електроинженер. Работил е в Радио Варна, издателство „Георги Бакалов” – Варна, Телевизионен център – Варна, във вестници и списания. Понастоящем е редактор в сп. „Простори” – издание на Общински съвет – Варна за литература и изкуство.

20 April 2019